Waarom verstoppen mannen zich op toilet?

We hebben allemaal soms gewoon een beetje rust en stilte nodig. Zeker ouders van jonge kinderen weten dat dit soort momenten zeldzaam zijn. Daarom, als de gelegenheid zich eindelijk voordoet, geniet je er met volle teugen van. En vaak smaakt het naar meer.

Volgens een nieuwe studie zoeken mannen daarom hun toevlucht op het toilet, aldus LadBible.

In het dagelijks leven krijgen we veel huishoudelijke taken op ons bordje. Boodschappen doen, schoonmaken, kleren wassen, kinderen ophalen en wegbrengen, hond uitlaten, en nog veel meer …

Als je zo’n hectisch leven leidt, kan een moment van rust en stilte goud waard zijn. Maar even tijd vrijmaken voor jezelf is makkelijker gezegd dan gedaan.

Het lijkt er echter op dat (sommige) mannen hiervoor een toevluchtsoord hebben gevonden: het toilet.
Volgens het onderzoek, waaraan 1000 mannen meededen, bleek dat mannen gemiddeld zeven uur per jaar op het toilet zitten – zonder echt naar het toilet te hoeven.

Uit het onderzoek bleek ook dat de belangrijkste beweegredenen om (niet) van het toilet gebruik te maken o.a. een vervelende echtgenote, luidruchtige kinderen en het vermijden van huishoudelijke taken waren.

Het toilet is het toevluchtsoord van het huis, een plek waar men zich van de buitenwereld kan afschermen, al is het maar voor korte tijd.

Iets waar veel mannen van profiteren,” verduidelijkte een woordvoerder van het bedrijf achter de studie.

Uiteraard gaat dit niet voor alle mannen op. Het kan echter wel een boel verklaren, als iemands partner veel tijd in de badkamer doorbrengt, vooral als de handjes uit de mouwen gestoken moeten worden! Wat denk jij?

Bron: nieuwsfeitje.nl