Sanaspray steunt Wereldtoiletdag

Op 19 november is het Wereldtoiletdag. Die dag zet het belang in de kijker van toegang tot schone en veilige toiletten voor iedereen. Vandaag leeft nog 1 persoon op 3 zonder proper toilet. Pharmamarket en Sanaspray besloten samen een actie op te zetten met Join For Water om aandacht te vragen voor dit probleem.  

De cijfers zijn ontstellend: meer dan twee miljard mensen hebben geen fatsoenlijk toilet. Deze mensen doen hun behoefte in een simpele put in de grond, in een rivier of meer, in een emmer of in de openlucht. 

Een proper toilet is een toilet dat niet gedeeld wordt met andere huishoudens, dat ter plaatse menselijk afval verwerkt of verwijdert, het veilig opslaat om het elders te ledigen en te behandelen, of aansluit op een functionerend riool. 

Een leven zonder toilet is onwaardig, onhygiënisch en zelfs gevaarlijk. Wereldwijd zijn meer dan 2 miljard mensen voor hun drinkwater aangewezen op een onveilige bron, die mogelijk vervuild is met uitwerpselen. Jaarlijks sterven daardoor meer dan 500.000 kinderen onder de 5 jaar aan diarree. 

Een schoon toilet, een mensenrecht 

Wereldtoiletdag brengt het recht op een toilet onder de aandacht. Daarom besloten Sanaspray en Pharmamarket hun bijdrage te leveren aan een betere sanitaire wereld. Van 19 november tot 18 december schenken ze 1 euro per verkocht flesje toiletpapierspray aan Join For Water. Deze Belgische ngo is de enige ngo in België die zich voluit focust op water en hygiëne. 

“Dankzij Join For Water en zijn partners krijgen jaarlijks tienduizenden mensen toegang tot duurzame oplossingen voor drinkwater, sanitair en hygiëne, of water voor landbouw. In België zetten we in op het verkleinen van onze watervoetafdruk, want onze consumptie zet ook elders watervoorraden onder druk. We zijn blij met de samenwerking met Sanaspray en Pharmamarket, om aandacht te vragen voor sanitair welzijn wereldwijd,” vertelt Marleen Vos, communicatiemanager van Join For Water. 

“Onze toiletpapierspray Sanaspray is een duurzaam alternatief voor vochtige doekjes. De spray zorgt voor een optimale hygiëne na elk sanitair bezoek en voorkomt verstoppingen van riolen en microplastics in onze waterwegen. Omdat we graag maatschappelijke doelen steunen die aansluiten bij ons product, willen we naar aanleiding van Wereldtoiletdag een deel van onze omzet schenken aan Join For Water,” vertelt Jorn Van Rompaye, verkoopverantwoordelijke Sanaspray. 

“Als online apotheek ligt de gezondheid van onze klanten ons uiteraard nauw aan het hart. Daarom denken we ook al aan de toekomst. Wij vinden het namelijk niet alleen belangrijk om onze klanten een snelle en veilige service te bieden, maar ook om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen op het vlak van duurzaamheid. De gezondheid van de planeet is van cruciaal belang voor het welzijn van onze klanten en onze werknemers. Daarom hebben wij besloten om ons steentje bij te dragen en het initiatief te steunen via onze kanalen,” aldus Geert Van Genechten, oprichter van Pharmamarket.

 Ontdek de actie op www.wereldtoiletdag.be