Sanaspray en Antverpia willen Antwerpen hygiënischer en duurzamer maken

De apothekersketen Antverpia en startup Sanaspray slaan de handen in elkaar om Antwerpen hygiënischer en duurzamer te maken. Ze willen aandacht vragen voor de vele verstoppingen die vochtige doekjes veroorzaken in de Antwerpse waterzuiveringsstations. Als alternatief brengen ze een toilet paper spray op de markt die bovendien verrijkt is met probiotica. De toilet paper spray is niet alleen een duurzaam alternatief voor de vochtige doekjes, maar zorgt ook voor een optimaal fris gevoel na elk toiletbezoek.  

Riolen ontlasten 

Waterzuiveringsbedrijven vragen elk jaar opnieuw aandacht voor het probleem van verstoppingen in de riolen in de Belgische steden en gemeenten. Toiletpapier is het enige gebruiksartikel dat geschikt is om door de wc te spoelen. Alle andere droge én vochtige doekjes horen niet thuis in het riool. Baby-, meubel-, vloer-, sanitair- make-up, ramen-, glas-, huidverzorgings-, multipurpose- en alle andere soorten doekjes leveren allemaal problemen op voor het functioneren van de riolering. Sanaspray helpt met zijn toilet paper spray om het probleem aan te pakken. De Sanaspray bevochtigt het toiletpapier en dit kan na gebruik perfect via het toilet doorgespoeld worden. 

Positieve bacteriën  

Niet alleen rioleringen zijn gebaat met Sanaspray, ook voor de persoonlijke hygiëne is het een beter alternatief als vochtige doekjes. De toilet paper spray bevat een hoge concentratie probiotica. De probiotica zijn goede bacteriën en verminderen het risico op infecties. “Doordat Sanaspray actief hoge aantallen goede bacteriën toevoegt (de probiotica) en de groei van reeds aanwezige goede huidbacteriën stimuleert, wordt een zeer stabiele en gezonde microflora gevormd en behouden, “ aldus managing director Jorn Van Rompaye. “Ook vrouwelijke testpersonen uit de kennissenkring zijn  erg tevreden van het nieuwe product. Voor de algemene toilethygiëne maar ook de meer specifieke vrouwelijke hygiëne zorgt Sanaspray voor een optimaal fris gevoel na elk toiletbezoek.” 

Starten in Antwerpen, later in heel België 

Sanaspray is momenteel enkel verkrijgbaar bij apothekersketen Antverpia en de webshop Pharmamarket.be. “We steunen graag jonge startups en als ze bovendien ook nog een positieve bijdrage aan onze leefomgeving leveren, zijn we als kwaliteitsketen verheugd om te kunnen samenwerken,” getuigt Katleen Van Genechten , mede-eigenaar van Antverpia. Op termijn wil Sanaspray aanwezig zijn bij alle apothekers in België. “We zoeken nog steeds nieuwe verkooppunten die het product mee in de winkel willen aanbieden,” aldus Jorn. “We hopen zo onze rioleringen proper te houden en de sanitaire hygiëne van alle Belgen te verbeteren.“ 

Stop Darmkanker 

Sanaspray schenkt een deel van de winst aan de vzw Stop Darmkanker. De ondernemers willen hiermee een complementair doel steunen dat preventie van darmkanker stimuleert en testing aanmoedigt. “We zijn blij dat de starters ons opnemen in hun verantwoord ondernemerschap, maar geloven ook in hun product” aldus Luc Colemont van Stop Darmkanker. "Tijdens mijn actieve jaren als maagdarmspecialist in het ziekenhuis heb ik vaak méér nadelen dan voordelen gezien van het gebruik van vochtige doekjes. Méér irritatie, meer (schimmel)infecties, meer ontstekingen. Het weglaten van vochtige doekjes was vaak de beste behandeling van die problemen. Het gebruik van probiotica in Sanaspray kan het huidmicrobioom (lokale huidflora) alleen maar ten goede komen," aldus Dr. Luc Colemont, Managing Director van Stop Darmkanker.